Nettbutikk

Velkommen til vår lille nettbutikk. Her finner du produkter som er laget av vår bomull fra Gambia! Det er en sann fryd å få følge bomullsproduktet. Fra frøet er plantet, se hvordan bøndene i Øst-Gambia passer på gjennom regnsesongen. Derfra høstes bomullen og sendes til kvinnegruppen i Njau som spinner bomullen. Nøstene går videre til Vest-Gambia og kysten hvor ververne og skredderne holder til. Det er mange involverte, og mye kjærlighet er lagt inn i arbeidet.

Produkter laget av kjærlighet

Serviettene du finner i nettbutikken ble til når vi hadde besøk av Bjørg Thorhallsdottir i Gambia. Gjennom Cotton Trail Art uken jobbet Bjørg også med two design aspiranter, Jatou Mbye og Anta Ceesay. Her delte Bjørg av sin kunnskap og engasjement, og bidro til at Gambia Cotton Trail tok et viktig steg fremover. Et av produktene som ble laget i Gambia da, var servietter. Det designet har vi tatt med oss hjem til Norge! Serviettene er myke, og tåler selvfølgelig vask. De kan brukes igjen, og igjen, og om igjen. Du vil ha dem lenge, i stedet for å kjøpe nye engangsservietter.

Bomullen vår kan brukes til mye, og om du har egne tanker hva du ønsker, så kan du også kjøpe stoff per meter.

Hvorfor kjøpe produkter hos oss?

Rettferdig handel er nøkkelord for oss. Alle som jobber med bomullen skal nyte goder av det, rettferdig betalt og bli lyttet til. Vi startet prosjektet for å kunne bidra til å skape arbeidsplasser i Gambia, et land som sårt trenger flere industrier å lene seg på enn kun turismen. Vi ønsker også å engasjere mennesker gjennom hele Gambia. Mange landsbyer er preget av at den yngre generasjonen har forlatt hjemstedene deres. Mange har reist til kysten for å finne muligheter. Men, det er også mange som har tatt fatt på den farlige reisen til Europa i søken om et bedre liv. Grunnen til at mange flytter fra landsbyene er fordi det finnes ikke muligheter. Vi ønsker å gjøre noe med det. Les mer hvordan vi jobber her.

Det vi får inn på julesalget, sirkuleres tilbake til Gambia. Vi vil igjen kjøpe bomull fra bøndene i øst, få det spunnet hos damene i Njau og vevet i vest. Les mer om menneskene vi jobber med der.

Se gjennom produktene i vår nettbutikk, og kanskje du finner noe som passer perfekt til ditt hjem, eller som gave til noen du er glad i.
Kanskje ender vår gambiske bomull hos deg? Da håper vi du passer godt på produktet, slik at du kan ha det lang tid fremover.


Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.